lauantai 13. syyskuuta 2014

Travis Wammack

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla 26. tammikuuta 2011:  

Taas yksi prässin pelastama:


Travis Wammack - Travis Wammack (Fame FAS-1801, 1972, USA)

http://traviswammack.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Travis_Wammack
http://www.allmusic.com/artist/travis-wammack-mn0000013593/biography

Siis kuka? Joku studiomuusikko vai?? Juu, ja kuulemma aika legendaarinen. Vaikutti Fame-studioilla Alabaman Muscle Shoalsissa ja kelpasi kitaratöihin mm. Aretha Franklinin äänitteille. Muita tyytyväisiä asiakkaita ovat olleet mm. Clarence Carter, Bobbie Gentry, Wilson Pickett, Candi Staton, Little Richard ja Liza Minnelli ja Wammackin kotisivuilla on listattu lisää.

Mutta puhutaan tästä levystä eikä muiden levyistä. Äänite koostuu kokonaan laatuisista cover-versioista toisinaan alkuperäisistä hyvinkin poikkeavin sovituksin. Minulle kiekon huippukohtia ovat Arthur Alexanderin You Better Move On, alunperin kai Gene Autryn mutta sittemmin monen muunkin levyttämä You Are My Sunshine, Isley Brothersin Whatever Turns You On ja James Gangin Funk #49. Äänitys on (tietenkin) tehty Muscle Shoalsissa Rick Hallin tuottamana ja muut muusikot ovat (jälleen tietenkin) Fame Studion taattuja ammattimiehiä eli Wammackin kollegoja ja täten lopputuloksellakin on rytmitakuu.

Olipa siis tosiaan ilo kuunnella tämä levy ensimmäistä kertaa ja todella jo aikakin. Ostin tämän nimittäin Valintatalosta vuonna 1982 ja se osoittautui heti soittokelvottomaksi. Hyvä etten kuitenkaan tehnyt kulhoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti