maanantai 8. syyskuuta 2014

Miles Davis - Milestones & levyprässi

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla 20. tammikuuta 2011:  

Nyt pyörähti ensimmäinen Hifiharrastajat ry:n Furutech-levyprässillä oikaisemani vinyyli:

Miles Davis - Milestones (1958, Fontana 682 030 TL, Hollanti)

http://en.wikipedia.org/wiki/Milestones_(Miles_Davis_album)
http://www.allmusic.com/album/milestones-r106105/review

Taidan omata hiukan vanhakantaisen maun kun juuri tämä on suosikkini Milesin albumeista mutta minkäs teet. Ei kai tällä kokoonpanolla voi tuottaa muuta kuin parhautta:

* Miles Davis - Trumpet, Piano (on "Sid's Ahead")
* Cannonball Adderley - Alto saxophone
* John Coltrane - Tenor saxophone
* Red Garland - Piano
* Paul Chambers - Double bass
* Philly Joe Jones - Drums

Ja mitä sitten tulee tuohon levyprässiin niin tulos oli hyvä. Sen ohjeissa sanotaan että on tarkoitettu korjaamaan levyjen varastoinnista nojallaan tai pinottuna aiheutuneita vääristymiä, ei niinkään lämpövahinkoja. Tämä ilmeisesti siksi että ne oikeasti saattavat sulattaa vinyyliä eikä se varmaankaan enää sen jälkeen millään prässillä palaa ihan ennalleen. No tässä kiekossa oli nimenomaan lämmön aiheuttama taipuma ja se kyllä suoristui varsin hyvin. Aivan levyn reunaan jäi pientä aaltoilua, joka ei kuitenkaan juuri haittaa eli soi läpi lähes häiriöittä. Prässättäväksi on kuitenkin tulossa paljon pahempiakin vänkyröitä, joista kaikista ei varmaankaan täysin soittokelpoisia saa. Nyt ne ovat kuitenkin täysin soittokelvottomia, joten mitään ei ole menetettävissä. Raportoin sitä mukaa kun valmista tulee.

PS: Valehtelin ihan vähän tuolla alussa. Ei tämä ollut ensimmäinen oikaistu vaan toinen. Siitä ensimmäisestä en kerro muuta kuin että se oli kamala levy, sopiva ainoastaan prässin testaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti