lauantai 13. syyskuuta 2014

Laitteiston organisointia

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla 26. tammikuuta 2011:  

 Lundia-teline siirtyi eläkkeelle laitehyllyn virasta jota se oli hoitanut entisessä musiikkihuoneessa / nykyisessä tv-huoneessa kuutisen vuotta. Siirsin sen olohuoneen eli nykyisen musiikkihuoneen ovensuuhun singlelaatikoiden säilytystelineeksi. Sen verran sen entisestä toimenkuvasta on jäljellä että sijoitin päällimmäiselle tasolle näyttelyesineeksi Lencon muutama viikko sitten syrjäyttämän Luxor HF-153 vinyylisoittimen, se kun on mielestäni aika kaunis esine.

Tv-huoneen kalustoksi jäi televisiotilpehöörin ohella Lack-pöytä jolla Luxor 4221 -pyöritin ja matala hyllytaso jolla NAD Model 200 -integroitu vahvistamassa television ja Luxorin ääntä. Cd-soitinta ei tässä laitteistossa tällä hetkellä ole. Tulevaisuuden suunnitelmissa on jokin laatuisampi mutta ei prohibitiivisen kallis (kipuraja 800-1000 euroa) DVD/Blue Ray-toistin joka selviytyisi tarvittaessa hyvin myös cd-levyistä ja mp3, ogg vorbis ja flac-muotoisista äänitiedostoista ja ehkäpä vielä SACD ja DVD-A -levyistäkin (ehdotuksia, ehkä Cambridge Audio?). Kaiuttimina jatkavat LS3/5A -DIY-kloonit. Tämän järjestelyn jälkeen alkavat käytössä olevat laitteet sijaita suunnilleen siellä missä oli tarkoituskin. Valokuvia laitan joskus myöhemmin kun saan paikat siistittyä.

Huom. 13.9.2014: Tv-huone ei ole koskaan oikein siistiytynyt, joten ei siitä ole valokuviakaan otettu. Tässä kuitenkin tuo puheena oleva laiteteline sellaisena kuin se oli loistonsa päivinä (nykyisin säilytän siinä eriasteisissa projektivaiheissa olevia äänentoistolaitteita): 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti