tiistai 9. syyskuuta 2014

Lenco tuli taloon, osa 3

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla 22. tammikuuta 2011:  
19.1.2011: Huomenna vaihdan myös Lencon kivettyneet kumijalat piikkeihin tai sorbotaanijalkoihin (3 kpl, tuli sitten kumpia tahansa). Semmoinen pieni ongelma myös ilmeni että äänivarren alla oleva kumipyörylä, jonka olisi tarkoitus estää vartta luistelemasta nostolaitteen päällä, on sekin kivettynyt ja varsi lähtee hyvin herkästi sivuluisuun ollessaan nostettuna.
Eilen aamulla laitoin kolme piikkiä alle mikä mahdollisti soittimen säätämisen tarkempaan vaateriin. Auttoi myös äänivarren luisteluun mikä muuten onkin tämän varren "ominaisuus", siinä kun ei ole sivuttaisvedon poistoa eikä sellaisen järjestäminen olisi oikeastaan mahdollistakaan kun neulapainoa ei säädetä vastapainoilla vaan jousilla. Siltikin tuolle kumipyörylälle täytyy jossain kohdassa tehdä jotain.

Tänä aamuna yritin myös nostaa lautasta paikoiltaan tarkistaakseni välipyörän kunnon ja tyypin samoin kuin valmistusnumeron, joka ei sinänsä kerro paljoa koska niitä ei nykytietämyksen valossa ole mahdollista yhdistää mihinkään aikamääriin edes vuoden tarkkuudella mutta sen viereen on tiettävästi toisinaan leimattu valmistusvuosi ja -kuukausi. En kuitenkaan onnistunut koska lautanen on hyvin tiukasti kiinni. Täytyy yrittää lähipäivinä uudelleen tämän ohjeen mukaisesti ja mielellään apumiehen kanssa.

Lisäys 9.9.2014: Sittemmin tuon soittimen alle päätyi neljä puolipallon muotoista sorbotaanitassua, mikä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti