lauantai 20. joulukuuta 2008

Mungo Jerry

Tämmöisiä 70-luvun reliikkejä juuri kuuntelin:

Mungo Jerry - Mungo Jerry (Janus JXS 7000, 1970)
Mungo Jerry - Electronically Tested (Dawn DNLS 3020, 1971)



Joskus nuorena poikana 70-luvun alussa leimautui tämä ryhmä mielessäni ihan purkkaporukaksi enkä näin ollen tullut koskaan kuunnelleeksi heidän albumejaan, ainoastaan pari tuolloin usein radiossa soinutta singlehittiä tulivat tutuiksi ja laulaja/kitaristi Ray Dorsetin huimat pulisongit ja afro jäivät mieleen. Muutama vuosi sitten nämä bändin kaksi ensimmäistä albumia osuivat vastaan ja ostin pois kun kerran halvalla sain.

Tuo ykkösalbumi on amerikkalainen versio, jolla on mukana ryhmän kesähitti "In the Summertime", joka ei sisälly alkuperäiseen brittijulkaisuun. Musiikki on pääosin kevyehköä mutta ihan nautittavaa joskin tuo ajoittain selkeästi mieleen samanaikaiset Tyrannosaurus Rex/T. Rex -tuotokset eli Marc Bolania oli kyllä kuunneltu. Kakkosalbumi on pääosin raskaampaa kamaa yhtenä huippukohtana jytisevä tulkinta Willie Dixon -sävellyksestä "I Just Wanna Make Love to You". Tästäkin albumista julkaistiin muissa maissa eri sisältöisiä ja eri nimisiä versioita, esim. Jenkkilässä albumin nimi oli Memoirs of a Stockbroker.

Minä siis tykkäsin näistä kiekoista, suosittelen niitä lämpimästi ja haluan lisää Mungo Jerryä. Pistetään vielä lopuksi linkit Wikipediaan ja Allmusiciin.