maanantai 8. syyskuuta 2014

Lenco tuli taloon

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla 18. tammikuuta 2011:  

On muutamia hifilaitteita, joita aktiivisesti etsin. Tämä on yksi niistä, Lenco L70:

Sain muutama viikko sitten eräältä forumilaiselta vinkin että Kallion Retroon saattaisi tuommoinen pian tulla myyntiin. Kävin neuvotteluja myyjän kanssa ja kaupat syntyivät. Noin tunti sitten se kotiutui tänne Tesomalle toisen harrastajan tuomana ja kun saimme ensin hieman nautiskeltua Esluista otin pari kuvaa Lencosta. Valitettavasti tällä hetkellä käytössä oleva kamera on romua joten kuvan laadussa ei ole kehumista.

Olen tosiaan jo jonkun vuoden ollut sitä mieltä että levysoitinkokoelmani tarvitsee Lencon, jonkun ns. raskaalla lautasella varustetuista eli malleista L70, L75 ja L78. Suurin kiinnostukseni on kohdistunut ensiksimainittuun koska samaa (tai kuten nyt tajusin) lähes samaa vartta on käytetty jo ennestään omistamassani Luxor HF-153:ssa. Sanon lähes samaa siksi että Luxorissa oleva version on 9-tuumainen kun taas tämä Lencon omassa pyörittimessä oleva osoittautuikin 10-tuumaiseksi. Yhtä kaikki, varsi on kolhosta ilmiasustaan huolimatta oikein hyvä ja on pelittänyt erinomaisesti mm. Denon DL-103:n DL-102:n ja Nagaoka MP-100:n kanssa. Tämä soitin tulee nyt korvaamaan Luxorin monopyörittimenä, joten DL-102 siirtyy siihen tuota pikaa, pikaa nimenomaan koska se on jo valmiiksi sopivassa rasiakelkassa.

Tästä Lencosta on olemassa useita variantteja, jotka on esitelty tässä Googlen cachen jo kauan kadonneelta Lenco Lovers -forumilta pelastamassa ketjussa. Minun soittimeni on versiota L70 MkIII.1, joka löytyy vähän ennen tuon linkitetyn sivun puoltaväliä.

Juu, näin se käy. Rahaa ei periaatteessa ole mutta kun jotain ei ihan helposti löydettävää haluaa niin tilaisuuteen täytyy tarttua niin kauan kuin ei mistään ihan hirveistä summista ole puhe. Muuten alkaa myöhemmin harmittaa ja miettiä miten paljon köyhempi sitä nyt olisi jo olisi toiminut silloin kun piti.

Ja vielä kiitokset molemmille hankintaa avittaneille hifikollegoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti