lauantai 10. tammikuuta 2009

Quad-vertailua

Tänään avasin molemmat Quadit, kuvissa päällimmäisenä tämä uusiohankinta ja sen alla tuo viime kesänä ostettu:





Isommat kuvat täällä ja täällä

Uusi siis näyttäisi olevan täysin alkuperäisessä asussa ja näyttää kyllä aivan siistiltä. Mitään mittauksia en ole vielä tehnyt joten komponenttien kunnosta en osaa sanoa. Käynkö itse tuon kimppuun vai etsinkö osaavan ammattimiehen sitä en vielä tiedä joskin olematon kokemukseni putkilaitteista kyllä saattaa johtaa tieni hyväksi tiedettyyn Audiotasoon (Kuninkaankatu 46, 33200 Tampere), joka ainakin ennen aikaan tunnettiin yhtenä Suomen parhaista huoltopaikoista paremmille hifi-laitteille.

perjantai 9. tammikuuta 2009

Quad paritettu

Juuri kun pääsin sanomasta että rahat ovat vähissä eivätkä riitä edes DL-103:een ilmaantui Hifiharrastajien myyntipalstalle Quad II. Nyt olen jo jonkin aikaa haikaillut sopivanhintaista paria viime kesänä ostamalleni yksilölle. EBayssa sopivia yksilöitä on tarjolla koko ajan mutta ne on helppo sivuuttaa kun ovat kaukana ulkomailla vaikka EU onkin käytännössä kotimaa, ainakin mitä ostamiseen tulee. Olisin ehkä silti passannut mutta kun tuon tarjotun yksilön valmistusnumero (13423) oli lähellä omaani (12767) niin pakko oli ryhtyä kaupanhierontaan. Olin vielä heti alkuun hyvissä asemissa sillä huomatessani ilmoituksen se oli luettu vasta kuusi kertaa. Olin siis kerrankin ajoissa, toisin kuin vuosi sitten. Pistetään vielä kuva, siis tämän näköinen peli:



Ja sama isompana

Tuossa on siis alkuperäinen putkikattaus ja alkuperäiset liitännät. Liitännät täytynee modernisoida mutta putket pidän jos suinkin ovat voimissaan. Tässä seuraa tietenkin kysymys mitä teen toisen Quadin putkille. Kun näitä käyttää stereoparina pitäisi molempien kuulostaa samalta eikä näin välttämättä tapahdu jos putkikattaukset ovat erilaiset. Nyt on niin että alkuperäiset GEC:n KT-66 putket maksavat luultavasti enemmän kuin painonsa kultaa joten täytyy löytää jokin toimiva kompromissi (asiantuntevampien vihjeet hyvin tervetulleita).

En muuten (tietenkään) ollut ainoa joka tätä laitetta tavoitteli. Kuulemma jotkut arvasivat että minä sitä ainakin yritän ja pakko tosiaan oli. Uuden jääkaapin ostoon tarkoitetut rahat (tai iso osa niistä) tähän meni mutta ostetaan se jääkaappi sitten ensi tilistä. Tietysti jos vanha hajoaa ennen sitä niin tulee vaikeuksia mutta parvekkeella on sentään vielä aika viileää...

Ja vielä lohduksi niille, jotka nyt jäivät ilman: eBayssa on tälläkin hetkellä tarjolla useita yksilöitä joista jotkut ovat ainakin vielä halvempia kuin minun ostamani.

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Äänirasia Delphoniin

Delphon-projekti on viettänyt hiljaiseloa marraskuulta lähinnä ajanpuutteen vuoksi. Nyt kuitenkin alkoi kahden viikon loma joten sen päättyessä laitteen on tarkoitus olla soittokunnossa. Edessä on siis kevyttä kolvausta, asennusta ja säätöä. Budjetti ei tällä hetkellä salli uusien äänirasioiden hankintaa joten ostin uudet neulat käsillä oleviin vintagerasioihin, Shure M75:een ja Empire 888:aan. Epäilin että tokko jälkimmäiseen enää löytyy mutta löytyipä kyllä, vieläpä ihan järkevään hintaan Saksasta. Shureen olin alunperin ajatellut etsiä savikiekoille sopivaa neulaa ja käyttää sitä Dualissa mutta kun sellaista ei heti löytynyt ostin pari tavallista pyöreää neulaa kun halvalla sain. Sitten kun vähän myöhemminkun uuden haun neulan tyyppimerkinnällä paikansin heti kaksikin uutta 78-kierroksen neulaa Shureen, täällä ja täällä. Täytynee laittaa hankintaan...

Alunperin olin ajatellut rasiaksi perusmallista Denon DL-103:a mutta vaikka sellaiseen vielä rahat riittäisivätkin niin sitten tarvittaisiin vielä MC-RIAA tai step-up jotka halvimmillaankin toisivat useamman satasen lisäkustannukset mikä ei nykyisessä taloustilanteessa oikein käy. Yhtä kaikki, kuvia ja uusia väliaikatietoja seuraa sitä mukaan kun projekti etenee.