perjantai 26. joulukuuta 2008

Lisää Dualista

Laitetaan muutama lisätieto tuosta Dualista. Nykyinen neula on safiiri eli ei siis kovin pitkäikäinen vaikka uusia onkin yhä saatavilla. Rasia on kiinnitetty normaalilla puolen tuuman kiinnityksellä ollen siis vaihdettavissa periaatteessa mihin tahansa vastaavan kiinnityksen omaavaan mutta käytännössä johonkin joka toimii parhaiten suurimassaisen varren kanssa. Neulapaino ei ole säädettävissä mitenkään tarkasti. Se on ilmeisesti toteutettu jonkinlaisella jousisysteemillä (kuten Luxor HF-153:n Lenco-äänivarressa) ja säätö on pykälöity puolen gramman välein.

torstai 25. joulukuuta 2008

Savikiekot soivat

Joskus syksyllä tämän saman blogin alkuperäisversiossa muuan kommentoija kauhisteli kun kannoin kotiin vielä yhden vinyylinpyörittimen, oheisen täysautomaattisen Dual 1010F:n:



Isompi kuva

On oikeastaan väärin puhua vinyylinpyörittimestä kun tarkoituksena ei ole pyörittää vinyyliä vaan sellakkaa eli niitä mitä populaaristi savikiekoiksi kutsutaan. Olen tuota soitinta hieman puhdistanut ja säätänyt silloin kun aikaa ja innostusta on löytynyt ja tänään uskaltauduin viimein koeajolle:



Isompi kuva

Soi hyvin, paremmin kuin olisin odottanut, ja jopa soittimen automatiikka pelaa hienosti. Rasia on melkoisen primitiivinen, Dualin oma ensiasennusrasia kääntöneulalla mutta sen korvaan jollain paremmalla kun budjetti sallii, ehkäpä jollakin näistä. Rasia ja varren johdotus ovat monotavaraa mutta eihän tässä stereota mihinkään tarvitakaan.

Niin tosiaan, ei Dualia tietenkään ole tarkoitus tuon NAD:n päällä pitää. Se menee musiikkihuoneeseen täydentämään Garrardin ja Luxorin aloittaman trilogian. Koeajo tapahtui NAD:n kanssa siksi että siinä on valmiina DIN-liitäntä levysoittimelle. Lopullisessa paikassaan Dual tarvitsee joko sopivan adapterin tai RCA-pistokkeet DIN:in tilalle.

keskiviikko 24. joulukuuta 2008

Delphon eBayssa

Taisin saada oman Delphonini halvalla. EBayssa meni juuri samanlainen, siisti mutta kevyesti modattu pyörityskoneisto hintaan 565 taalaa kun itse maksoin 300. Hintaan saattoi vaikuttaa se että listaus ei ollut ihan virheetön. Lähetin myyjälle muutaman täsmennyksen, jotka hän kyllä auliisti laittoikin näkyville "question & answer" -osioon (näkyy vain rekisteröityneille eBay:n käyttäjille).