lauantai 17. tammikuuta 2009

Quad-kuvia, osa 2

Sitten pari kuvaa vanhoista Quad-etusista:


Isompana


Isompana

Vasemmalla siis viimeisimmän tolppakakkosen mukana tullut monoetunen ja oikealla jo pitempään hallussani ollut Quad 22 stereoetunen. Molemmat jäänevät koriste-esineiksi. Istuvat muotoilunsa puolesta oikein hyvin 50-lukuisen kirjakaapin päälle, joka muuten luonnossa näyttää paljon siistimmältä kuin näissä kuvissa. Tapani mukaan unohdin taas pyyhkiä pölyt ennen kuvien ottoa...

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Sinkuloita

Posti toi eilen vanhaan Shure M75 -rasiaan tilaamani neulan joten käärin hihat ja asensin sen Dualiin (1010F). Rasian vaihto oli helpompaa kuin odotin sillä koko rasiakelkan alaosa lähtee irti kun fingerliftiä kääntää taaksepäin. Lähti oikeastaan liiankin helposti sillä kun näin, ohjekirjan mukaisesti, toimin putosi koko alaosa rasioineen kaikkineen jääden rasiajohtojen varaan roikkumaan mutta mitään vahinkoa ei sentään tapahtunut! Sitten Deoxitillä liitännät puhtaiksi, Shure paikalleen, johdot kiinni, säätöä ja menoksi.

Miksi sitten sinkkuja juuri tällä soittimella kun talo on muutenkin täynnä toimivia pyörittimiä? No tietysti siksi että se on mukavaa. Hyvintoimivalla täysautomaattisoittimella sinkkujen pyörittäminen on ilo. Minusta äänivarren- ja rasian kohdistaminen käsipelillä jonnekin puoliväliin levylautasta on aina ollut aika epävarman tuntuista, ei koskaan oikein voi olla ihan varma osuuko oikeaan paikkaan vai ehkä levymattoon. Yli 40 vuotta vanhan Dualin automatiikka toimii mitä täydellisimmin. Ei muuta kuin sinkku lautaselle, käynnistys ja mukava asento kuuntelutuolissa. Nyt kun vielä saisin hankittua tähän rasiaan sen savikiekkoneulankin, kun sellaisia kerran on saatavilla, niin olisin taas tyytyväinen pitkäksi aikaa.

tiistai 13. tammikuuta 2009

Quad-kuvia

Otin tolppakakkosista muutamia yhteiskuvia:


Isompana


Isompana


Isompana


Isompana

Sain enemmän tai vähemmän kaupanpäällisiksi myös Quadin monoetusen, siitä kuvia kunhan ehdin kuvata ja muokata otoksia.