lauantai 23. elokuuta 2008

Empire 888P

"Uusimman" Luxorin äänirasia on tunnistettu: Empire 888P. Ilmeisesti ei ole koskaan ennen irroitettu kun ruuvitkin oli varmistettu läpikuultavalla vihreällä lakalla. Rasia on 60-luvun puolivälistä, oli arvosteltu High Fidelity -lehden numerossa September 1965. Neulaprofiili on oletettavasti pyöreä koska olemassa oli myös malli 888PE, jossa epäilen E-kirjaimen viittaavan elliptiseen.



Tilalle laitan viime aikoina työttömänä olleen Denon DL-103R:n, jonka sanotaan toimivan hyvin tässä nimenomaisessa äänivarressa.

torstai 21. elokuuta 2008

Luxor HF-153

Otsikon Luxor saapui muutama tunti sitten. Se tuli alkuperäiseltä omistajalta tai oikeastaan hänen mieheltään. Se on tiettävästi saatu palkintona jostain Apu-lehden kilpailusta 60-luvun lopulla ja on tosiaan aika siistissä kunnossa. Ainoa varsinainen kauneusvirhe on yhdistetty käynnistysvipu/nopeudenvalitsin, joka näyttää joskus katkenneen tai ainakin haljenneen mutta on korjattu melko siististi liimaamalla. Normaalin käytön tuomaa kulumaa on nähtävissä äänivarressa ja nostolaitteessa mutta se oli odotettavissakin. Äänirasiaa en osanut suoralta kädeltä tunnistaa mutta jos joku sen seuraavista kuvista osaa nimetä niin olisin tiedosta kiitollinen. Mutta pitemmittä puheitta kuviin:


Isompi kuva


Isompi kuva


Isompi kuva


Isompi kuva


Isompi kuva

Sisuskaluihin perehdyn huomenna tai viikonloppuna. Silloin siis lisää kuvia.