torstai 4. syyskuuta 2014

Rick Derringer - All American Boy

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla 6. tammikuuta 2011:

Kuuntelin tuossa aiemmin Bostonin kakkosälpeen Don't Look Back vuodelta 1978 mutta ei oikein purrut. Sitten yritin tämmöistä...

Rick Derringer - All American Boy (1973, Epic EPC 65831, UK)

http://www.superseventies.com/spderringerrick.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Rick_Derringer
http://www.rickderringer.com/home.html

...ja kyllä puri. Derringer aloitti uransa ristimänimellään Rick Zehringer poppiyhtyeessä McCoys 1960-luvulla ja jatkoi sittemmin uraansa sekä Johnny että Edgar Winterin kokoonpanoissa. Tämä hänen ensimmäinen soolokiekkonsa ei myynyt kovin hyvin eikä se ainakaan musiikista voinut johtua. Kansikuvan mahdollista negatiivista vaikutusta ostavaan yleisöön sen sijaan on kyllä epäilty. Aika hieno kitaralevy tämä kyllä on aina aloituksesta (Rock and Roll Hoochie Koo, alunperin kirjoitettu Johhny Winterille) b-puolen vihoviimeiseen piisiin Jump, Jump, Jump.

Soittajien joukossa tällä kiekolla näkyy muutama hyvinkin tunnettu nimi, Edgar Winter, Joe Walsh, David Bromberg ja jopa Toots Thielemans. Tuo mainittu Hoochie Koo muuten löytyy Johnnyn albumilta Johnny Winter And (1970, Derringer toisessa kitarassa) ja Edgar Winterin live-albumilta Roadwork (1972), jolla samoin Derringer kitarassa ja Johnny mukana tuolla nimenomaisella piisillä vierailevana tähtenä. Tätä, samoin kuin kaikkia muitakin mainittuja albumeja, täytyy suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti