sunnuntai 31. elokuuta 2014

Various artists eli ostin kun halvalla sain

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla 23. joulukuuta 2010:

Kaikenmoisia various artists -vinyylejä on kokoelmaan kertynyt jo ainakin toista sataa. Toissa päivänä käytin niistä parikymmentä vinyylipesurissa ja tänään kuuntelin muutaman. Albumeille on yhteistä se että kukin keskittyy yhden levymerkin tuotantoon ja on hankittu hyvin halvalla eli enintään yhdellä eurolla levy:


Capitol's Country Festival (1969/70?, EMI Starline SRS 5021, UK)

Ostettu kirpputorilta kansikuvan hyvän musiikin takia. Sisältää (tietenkin) Capitol-merkillä julkaistuja country-hittejä, sellaisia kuin Merle Haggardin Okie from Muskogee, Bobbie Gentryn Ode to Billie Joe tai Hank Thompsonin Wabash Cannonball.

The World of Blues Power 2 (1970, Decca S 16 634-P, Saksa)

Näytteitä Deccan ja sen alamerkki Deramin julkaisemilta blues-rock -albumeilta: Savoy Brown, Ten Years After, John Mayall, Keef Hartley Band, Champion Jack Dupree ja nykyisin melkoisen harvinaisuusarvon omaava Sam Apple Pie, laatutavaraa kaikki.




The Greater Antilles Sampler (19??, Antilles AX 7000, USA)

 Dindisc 1980 (1980, Dindisc DONE 1, UK)

Edellinen on kooste Island Recordsin amerikkalaisella Antilles-alamerkillä julkaistuilta albumeilta. Merkillä ilmestyi sekä uusintapainoksia vanhoista Island-klassikoista että uusia albumeja. A1-laatua tämäkin, sisällysluettelo täällä. Jälkimmäinen sisältää lyhytikäisen yhteistyössä Virgin Recordsin kanssa toimineen indie-merkki Dindiscin tuotantoa. Esittely albumista löytyy täältä. Minun eksemplaaristani valitettavasti puuttuu levykannessa mainostettu Free Gig Game.

Olivat mukavia levyjä jok'ikinen. Nyt on kumminkin sellainen tunne että joulu menee klassista kuunnellen. Raportoin aiheesta myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti