keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Percy Sledgen myöhemmät vaiheet

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla 31. joulukuuta 2010:

Noista paukkuvista uuden vuoden juhlinnoista emme minä emmekä Tesoman Hurtta juuri perusta joten päätimme hukuttaa metelin laatuisalla mustalla:

Percy Sledge - I'll Be Your Everything (1974, Capricorn CP 147, USA)

http://www.allmusic.com/album/ill-be...rything-r18226

Percy Sledge - Percy! (1983, Monument MNT 25369, Hollanti)

http://www.allmusic.com/album/percy!-mw0000193985

Percy Sledge oli 60-luvun lopulla Atlantic-merkin isoimpia soul-tähtiä mutta seuraavalla vuosikymmenellä hänen uransa kääntyi alamäkeen ja muutamat ilmestyneet albumit tulivat ja menivät vähällä huomiolla. Nämä kaksi albumia osoittavat ettei hän ainakaan trendipelleksi heittäytynyt. Niiltä löytyy sitä samaa laatuisaa syvän etelän soulia jota hän Atlanticillakin levytti. Ei siis puhettakaan funkista tai diskosta näillä kiekoilla.

Tuo vuoden 1974 albumi on melko yleinen ja siis helposti hankittava mutta jälkimmäinen on hankampi tapaus. Monument Records oli sen ilmestyessä taloudellisissa vaikeuksissa eikä sitä juuri aktiivisesti markkinoitu joten se upposi jälkiä jättämättä. Helpoimmin löytynee tuo minun kuuntelemani Hollanti-painos ja myös uudelleenjulkaisuihin erikoistunut brittiläinen Charly julkaisi sen vuonna 1987.

Eivät nämä mitään todellisia huippualbumeja ole mutta kyllä silti erittäin suositeltavia jos 60-luvun soul kolahtaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Percy_Sledge

Täydennetäänpä juttua vielä sen verran että Percyn klassisista Atlantic-äänitteistä kiinnostuneiden on syytä olla varuillaan koska monet halvat hittikokoelmat sisältävät tosiasiassa 1980-luvulla tehtyjä uusintaäänityksiä. Takuuvarmaa alkuperäistavaraa löytyy Atlantic, Rhino ja Collectables -julkaisuilta.

(Huom. 3.9.2014: Eivät nuo uusintaversiotkaan huonoja ole. Tutustuin niihin äskettäin Charlyn vuoden 1986 kokoelmalla If Loving You Is Wrong, Charly CRB 1138, ja nautin niistä ihan sujuvasti vaikka nuo 60-luvun originaalit tuttuja ovatkin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti