torstai 4. syyskuuta 2014

Katastrofi!

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla 1. tammikuuta 2011, puhe oli näistä kaiuttimista:

Katastrofi! Juuri nyt en ole ihan varma sen mittasuhteista mutta tässä ensiraportti.

Vähän aikaa sitten, juuri ennen yhdeksää huomasin että olohuoneesta kuuluu outoa ritisevää ääntä joka tuntui tulevan ESL-parin vasemmanpuoleisesta kaiuttimesta. Katsoin tarkemmin ja huomasin sen vasemmassa reunassa lattialla varteenotettavan kokoisen lammikon ja suojakankaan olevan kostea noin 5-10 sentin korkeudella lattiasta. Ilmeinen johtopäätös: koira oli katsonut aiheelliseksi nostaa koipea kaikkein kielletyimpään paikkaan mikä kämpästä löytyy. Koska en saanut sitä kiinni itse teossa on moittiminen turhaa. Se tuskin osaa enää yhdistää nuhtelua tehtyyn hirmutekoon.

Vaurioiden määrästä en osaa toistaiseksi sanoa mitään. Kuivasin kosteuden niin hyvin kuin kaiutinta purkamatta pystyin ja annan toistaiseksi kuivua itsekseen ainakin huomiseen. Sitten laitan virran takaisin päälle katson mitä kuuluu. Jos vaatii isomman remontin niin levitän käteni ja annan toistaiseksi olla sillä en ole varma riittävätkö taitoni. Rahaa korjauttamiseen ei ole lainkaan. Juuri päättynyt vuosi kävi monesta syystä aika kalliiksi ja tuskin tulee ihan äkkiä olemaankaan sillä ensi kesäkuuhun asti joudun olosuhteiden pakosta elämään erittäin tiukalla budjetilla.

Juuri tällaisten onnettomuuksien pelossa olin ajatellut hankkia Esluille jalustat, ensisijaisesti One Thing Audion Rupertit, mutta niiden muutaman satasen hinta on sekin tuntunut olevan yläkantissa vallitsevassa taloudellisessa tilanteessa. Olisi ilmeisesti pitänyt repiä rahat mistä tahansa niin tältäkin onnettomuudelta olisi vältytty. Jos huoltoa tarvitaan niin maksaa varmasti enemmän ja ne jalustat olisivat silti ostoslistalla. Mitenkähän vakuutusyhtiö tämmöiseen mahtaa suhtautua?

Yhtä kaikki. Nyt arvostaisin suuresti Eslu-asiantuntijoiden kommentteja. Minkä laatuista vahinkoa koiranvirtsassa liottaminen saattaa aiheuttaa ja jos aiheuttaa niin minkälaisia ovat korjausoperaatiot? Pitääkö kostunut paneeli uusia?

Jos noita ei enää ilman huoltoa uskalla käyttää, ei jää muuta vaihtoehtoa kuin viedä ne toistaiseksi varastoon ja tuoda LS3/5A:t niiden tilalle. Hienolta nekin tietysti kuulostavat mutta kun tulin päättyneen vuoden aikana jo ihan täydellisesti käännytetyksi paneelimieheksi...

Vaikka tarkoituksenani ei ole tuoda tänne alkuperäisen blogin kommentteja niin nyt teen poikkeuksen. Samana päivänä kirjoitti ESL-asiantuntija Jarmo seuraavaa:

Koirasi nähneenä en oikein usko, että tuota virtsaa on kovin paljon paneeliin ruiskunut. Onhan siellä pölysuojakin teipattuna paneelin suojana. Anna kuivua huomiseen ja laita virrat päälle. Veikkaan, että musa lähtee soimaan ihan normaalisti.

Ja tosiaan, 2. tammikuuta:

Oikeassa olit. Testilevy soittimeen (CD) ja hyvin tuntuu soivan:



Ry Cooder - Into the Purple Valley (1972, cd)

http://www.allmusic.com/album/into-t...e-valley-r4458
http://en.wikipedia.org/wiki/Ry_Cooder

Eli märkää oli mutta pärjäillään.

Huomautus 4.9.2014: Hyvin soi aina vain mutta jälki toisen kaiuttimen alareunassa on yhä nähtävissä kun sopivassa valossa katsoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti