keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Paint Your Wagon

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla 28. joulukuuta 2010:

Nyt se on seonnut kokonaan. Se on alkanut diggailla esihistoriallisia musicaleja ja elokuva-soundtrackeja:

Paint Your Wagon (Paramount SPFL 257, UK, 1969)

http://en.wikipedia.org/wiki/Paint_Your_Wagon_(film)

Tämä on soundtrack Alan Jay Lernerin ja Frederick Loewen vuoden 1951 musicaliin perustuvasta elokuvasta. Pääosissa olivat Lee Marvin, Clint Eastwood ja Jean Seberg ja kaikki saavat myös testata laulutaitojaan. Jean Seberg hoitaa osuutensa ihan kunniallisesti, Clintille toivottavasti joku sanoi ettei tekisi sitä enää koskaan mutta se Lee Marvin...

Tältä kiekolta löytyy tietenkin ikimuistettava Wand'rin' Star joka on ainoa todellinen syy että tämän äänitteen hankin (yhden euron kirpputorihinnallakin oli kyllä osuutta asiaan). Suomeksihan tuon ovat levyttäneet vaikka ketkä Tapio Rautavaarasta Sielun Veljiin mutta Marvinin tulkinta on kyllä se mihin aivan kaikki myöhemmät vertautuvat.

Muutakin kiinnostavaa joskaan ei kovin merkittävää löytyy: sittemmin amerikkalaista perinnemusiikkia traditioita ansiokkaasti jatkaneen Nitty Gritty Dirt Bandin varhainen tuotos Hand Me Down That Can o' Beans.

Että semmoista tänä iltana. Näillä linjoilla saatan vaikkapa jatkaa. Olisihan tuolla Expeditissä odottamassa Fiddler on the Roof, Zorbas, Hair ja vaikka mitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti