lauantai 30. elokuuta 2014

Pakolaiselämää, osa 2

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla 22. syyskuuta 2010:

Nyt ollaan niin pitkällä että ensi perjantaina pitäisi remontin olla valmis minun osaltani poislukien muutamat pienehköt sähkötyöt ja patteriventtiilien säätö. Suljettujen ovien takana olevat tilat ovat pölyyntyneet vähemmän kuin pelkäsin mutta avoimet kyllä sitäkin enemmän. Paikalle jääneet tavarat ovat kuitenkin olleet hyvin suojattuina eikä mitään vahinkoja näytä tapahtuneen. Jos kaikki on OK perjantai-iltana niin muutan koiran kanssa takaisin joskus ensi viikon puolivälissä ja varastossa olleet romppeet ja pakolaiskämpässä olleet musiikkilaitteet noudan takaisin sitä seuraavana viikonloppuna.

Sitten kuluukin jonkin verran aikaa ennen kuin Quad/Garrard-laitteisto on taas iskussa sillä ennen sitä on melkoisesti sisustustöitä ja lukemattomien pakkauslaatikoiden purkua. Pääasia kuitenkin, että tämä kauan odotettu ja pelätty ja koko kuluvan vuoden ajan elämää varjostanut prosessi on loppusuoralla.

Ja 1. lokakuuta, ei mikään käynyt kuten oli suunniteltu:

Tietenkin aikataulu petti eli lähes valmista oli vasta eilen ja lopputarkastus on ensi viikon torstaina. Huomenna vien paikalle, kuten alunperinkin olin suunnitellut, pakolaisasuntoon viedyt romppeet poislukien pienen määrän vuodevaatteita, asusteita ja ruoanlaittotarpeita. Lopullinen muutto takaisin tapahtunee seuraavana viikonloppuna jolloin kaikki muuallekin varastoitu tavara on saatu tuotua ja tänään ostetut vinyylihyllyt ovat pystyssä.

9. lokakuuta:

Kun kotiudun täältä kirjastosta parinkymmenen minuutin kuluttua lähdemme koiran kanssa vihdoin kohti Tesomaa. Lähes koko mukana ollut omaisuutemme on jo siellä. Pyynikillä on enää perushengissäpysymisvarustus, jonka noudan huomenna samalla kun siivoan evakkoasuntomme ja jätän sinne avaimet. Tesomalla on ohjelmassa ensimmäisenä eilen saapuneiden Expedit-hyllyjen pystytys jotta saan laatikoissa pitkin lattioita olevan vinyylikokoelman takaisin järjestykseen. Kun tämä elintärkeä operaatio on hoidossa rentoudun ja pyöräytän pari kiekkoa kakkoslaitteistossa ja sitten vasta alan laittaa kämppää varsinaiseen asumiskuntoon (on se tosiasiassa jo aika hyvällä mallilla, olen siivonut siellä kaikki mennäviikon illat).

21. lokakuuta:

Musiikkilaitteisto on vihdoin iskussa Tesomalla eli suurin osa laatikkopinoista on purettu ja kirjat palautettu hyllyyn. Myös Expeditit ovat pystyssä ja täynnä vinyyliä. Nyt yritän olla muutaman päivän tekemättä mitään hyödyllistä ja keskityn olennaiseen eli musiikkiin. Kuvia saa vielä odottaa. Kotona ei ole nettiyhteyttä eikä kamerassakaan ole kehumista. Viikon päästä luultavasti jo onnistuu.

4. marraskuuta:

Ei sitten kuvia vieläkään kun ei nettiyhteys edelleenkään pelitä. Syy ongelmiin on kyllä selvinnyt: olivat putkimiehet poranneet puhelinkaapelin seinän sisältä irtipoikki! Uudet valokuitukaapelit kuitenkin kytkettäneen pian joten vielä vähän kärsivällisyyttä...

17. marraskuuta:

Kylläpä se kytkeminen kesti mutta nyt pelittää, vihdoinkin.

21. marraskuuta, tuskien taival melkein päätöksessä:

Kuvia on otettu. Nyt kun vielä löytäisi jostain USB-kaapelin että saisi ne ulos kamerasta ja näkyville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti