lauantai 30. elokuuta 2014

Elämä putkiremontin alla jatkui

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla 11. huhtikuuta 2010:

Taitaa olla aika kaivaa blogi esille naftaliinistä nyt kun putkiremontti on edennyt seinän taakse. Huomenaamulla kello seitsemän alkaa naapurin kylpyhuoneen purku aivan makuuhuoneeni seinän takana. Itse olen siinä vaiheessa jo työpaikallani mutta koira on kotona yksin niin kuin se kaikkina arkipäivinä on pitkälle iltapäivään. Toivottavasti sen hermo kestää koska asialle ei ole tehtävissä yhtään mitään. Äärimmäisen läheisriippuvaiselle koiralle, joka ei voi sietää lähellään muita koiria ja suhtautuu suurella epäilyksellä kaikkiin vieraisiin ihmisiin ei ole hoitopaikkoja kovin tiuhassa.

Kirjaston pakkaaminen on ollut täydessä vauhdissa jo viime kuun puolivälistä ja olohuone muuttuu päivä päivältä yhä enemmän varaston kuin asuinhuoneen näköiseksi. Musiikkilaitteistot ovat kuitenkin yhä iskussa ja pysyvätkin heinäkuun alkupuolelle saakka ja olohuoneen akustiikkakin on vielä suhteellisen ennallaan vaikka karulta näyttääkin.



Laitteisto on tietenkin yhä kiinnostuneiden koeponnistettavissa niin kauan kuin olosuhteet sallivat.

Tarina jatkui 17. huhtikuuta:

Ne penteleet tekee töitä lauantaisinkin. Juuri nyt on sen verran jytkettä että ainakaan mitään ihan kevyttä musiikkia ei kannata yrittääkään kuunnella. Jokin vanha Sabbath tai Zeppelin voisi kyllä tehdä terää. Sitten vielä on päällä kaikki mahdolliset alkavan flunssan oireet.

Mutta jotain hyvääkin on luvassa. Eräällä tuttavalla on tyhjillään oleva asunto Pyynikintorilla jonka ilmeisesti voin vuokrata remontin ajaksi ja Arskakin saa muuttaa mukana. Tämä tieto on kyllä nostanut mielialaa kummasti.

6. kesäkuuta postasin seuraavaa:

Ja harjoitukset sen kuin jatkuvat. Johonkin aikaan tässä kuussa pitäisi uusia patterien venttiilit ja tarvittaessa myös itse patterit. Tätä operaatiota varten on raivattava metrin leveydeltä työskentelytilaa kunkin patterin eteen eli ikkunoiden alle. Ne jotka tämän kämpän ovat nähneet tietävät että se ei ole mikään pieni tilaus! Onneksi työn ei tarvitse edetä missään tietyssä järjestyksessä joten voin sopia ajan jolloin olen itse paikalla pitämässä koiraa kurissa ja muutenkin vähän katsomassa perään.

Juuri alkoi neljän viikon kesäloma. Sitä luulisi että voi vain löhötä auringossa ja kuunnella hyvää musiikkia mutta kun ei. Kaivinkone riehuu juuri ikkunan alla ja pitäisi myös jatkaa olohuoneen, keittiön ja eteisen sisällön pakkaamista. Onneksi täällä on luonto lähellä ja suoraan ovesta pääsee metsään rauhoittumaan.

29. kesäkuuta alkoi jo H-hetki olla lähellä:

 Isompi osa kirjoista alkaa olla paketoituna. Olohuoneen musiikkilaitteisto on yhä täydessä iskussa ja pysynee vielä parin viikon ajan jos eivät patteriventtiilien vaihtajat sitä ennen ilmaannu vaatimaan ikkunoiden edustoja tyhjiksi.

Eilen kävin viettämässä iltaa tulevan vuokraisäntäni luona Pyynikintorilla jolloin katsastimme asunnon tilat ja sain avaimen käteeni. Vaikka paikka on entuudestaankin hyvin tuttu katsoin sitä nyt ensimmäisen kerran äänentoistomielellä ja päätin ottaa Eslut muuttoon mukaan, olohuone tuolla kun näyttää kerrassaan niille suunnitellulta. Lisäksi otan toisen viime kesänä ostamistani laitetelineistä ja sen täytteeksi Connoisseur-vinyylinpyörittimen, Quad etusen ja päätteet ja Cambridge Audion cd-soittimen, joilla pärjännen mukavasti koko maanpakolaisuuden ajan eli lokakuun alkuun. Lisäksi pakkaan mukaan cd-kokoelman. Vinyylit jätän pölyturvalliseen varastoon sillä vuokraisäntä antoi ymmärtää että koko hänen massiivinen vinyylikokoelmansa on käytettävissäni ja siinä kyllä riittää kiintoisaa tutkimista pitkäksi aikaa. Tuskin ehdin evakkoaikanani edes raapaista pintaa, tämä siis vain kuvaannollisesti sanoen, tietenkin. :)

Ja 16. heinäkuuta olin sitten tosipaikan edessä:

Huomenna tapahtuu sitten lähtö pakolaiseksi joskin paikalle jäävien romppeiden pakkaaminen ja suojaaminen jatkuu vielä viikon verran. Vaikka alunperin päätin ottaa mukaan vain vaatimattoman laitteiston on tilanne päätynyt siihen että rakennan tuonne tilapääasuntoon saman laitteiston kuin täällä on ollut olohuoneessa. Näin siksi että Garrardkin kaikkine tykötarpeineen tulee aikaisemmista suunnitelmista poiketen mukaan. Mielessäni oli ollut toimittaa se Loricraftille huoltoon mutta koska siihen ei budjetti juuri nyt ole millään venytettävissä on kätevintä pitää se käytössä, semminkin kun sen purkamiseen, uudelleen asentamiseen ja säätämiseen on jo tullut aika hyvä rutiini. Mukaan lähtee myös osa vinyyleistä mutta hopeakiekot saavat enimmäkseen jäädä. Jotenkin tuo asunto on niille liian vinyylihenkinen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti