lauantai 20. syyskuuta 2014

Miten puhtaaksi pahasti likainen neula?

Seuraava postaus on alunperin julkaistu Hifiharrastajat-forumilla useammassa osassa 4-5. helmikuuta 2011:  

Tarkastelin juuri Denonin neulaa vahvalla suurennuslasilla ja mitä ilmeisimmin paikansin ongelman. Neulavarren ja neulan ympärille on kiertynyt pieni pölytuppo sillä tavalla että se ei tunnu irtoavan millään normaaleilla menetelmillä, esim. Zerodust ei auta. Saatan joutua varovasti kokeilemaan jotain nestemäistä puhdistusainetta. Onko kellään suosituksia tai ehdotuksia?

Seuraavana aamuna:

Puhdistus taisi onnistua mutta oli kyllä hermoille käypä operaatio. Käytin lääkekaapista löytynyttä desinfiointiainetta, joka on käytännössä puhdistetun veden ja isopropanolin seos ja nopeasti haihtuva. Kostutin sillä pienen siveltimen kärjen jolla hyvin varovasti pyyhin neulaa ja neulavartta ja sain kuin sainkin lopulta aikaan puhdasta jälkeä. Neulan tyveen oli tarttunut melkein mikroskooppisen pieni fläkki jotain tahmaista johon puolestaan oli tarttunut hiuksenhienoja pölykarvoja niin että itse neulaa ei kunnolla erottanut. Nyt näyttää puhtaalta vahvallakin suurennoksella. Mitä opimme tästä? Ainakin sen että koskaan ei voi olla niin kiire etteikö ennen pesemätöntä, vaikka puhtaalta näyttävää, levyä ehtisi käyttää levypesurissa ennen soittoa.

Tähän väliin tuli toiselta harrastajalta suositus:
Oletkos koskaan käyttänyt neulan puhdistukseen green stuffia tai tikkuaskin raapaisupintaa? Sillähän moinen fläkki olisi ehkä myös lähtenyt.
 Ja perään oma kommenttini: 

Täällä on Green Stuffia mutta ei auttanut, oli niin lujassa. Isompi ongelma olivat tahraan tarttuneet hienonhienot karvat jotka olivat myös onnistuneet kietoutumaan neulavarren ympärille. Osan niistä jouduin hyvin-hyvin varovasti auttamaan irti hammastikun kärjellä suurennuslasin alla. Vieläkin hiukan hengästyttää ja sormet tutisevat... Mutta nyt tuntuu soivan hyvin. Itse neulassa ei selvästikään ollut mitään vikaa. (Huom. 20.9.2014: Tämä tarkoitti sitä että edellisen postauksen rasianvaihtopohdinnat olivat tarpeettomia koska alkuperäisessä rasiassa ei sitten ollutkaan mitään vikaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti