torstai 25. joulukuuta 2008

Savikiekot soivat

Joskus syksyllä tämän saman blogin alkuperäisversiossa muuan kommentoija kauhisteli kun kannoin kotiin vielä yhden vinyylinpyörittimen, oheisen täysautomaattisen Dual 1010F:n:



Isompi kuva

On oikeastaan väärin puhua vinyylinpyörittimestä kun tarkoituksena ei ole pyörittää vinyyliä vaan sellakkaa eli niitä mitä populaaristi savikiekoiksi kutsutaan. Olen tuota soitinta hieman puhdistanut ja säätänyt silloin kun aikaa ja innostusta on löytynyt ja tänään uskaltauduin viimein koeajolle:



Isompi kuva

Soi hyvin, paremmin kuin olisin odottanut, ja jopa soittimen automatiikka pelaa hienosti. Rasia on melkoisen primitiivinen, Dualin oma ensiasennusrasia kääntöneulalla mutta sen korvaan jollain paremmalla kun budjetti sallii, ehkäpä jollakin näistä. Rasia ja varren johdotus ovat monotavaraa mutta eihän tässä stereota mihinkään tarvitakaan.

Niin tosiaan, ei Dualia tietenkään ole tarkoitus tuon NAD:n päällä pitää. Se menee musiikkihuoneeseen täydentämään Garrardin ja Luxorin aloittaman trilogian. Koeajo tapahtui NAD:n kanssa siksi että siinä on valmiina DIN-liitäntä levysoittimelle. Lopullisessa paikassaan Dual tarvitsee joko sopivan adapterin tai RCA-pistokkeet DIN:in tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti