tiistai 9. syyskuuta 2008

Kuvia Delphonista

Vihdoin oli aikaa ottaa ja käsitellä kuvia. Siispä Delphon G1 päältä ja alta:


Yleiskuva, kuminen levymatto on kuivunut, halkeillut ja fuusioitunut levylautasen kanssa. Toivottavasti vielä irtoaa. Nappula vasemmassa alareunassa on pyörimisnopeuden vaihtaja (kolme nopeutta). (isompi kuva)


Levylautanen altapäin (isompi kuva)


Valmistusnumerolaatta, teksti alareunassa tarkoittanee että soitin on tarkoitettu asennettavaksi levysoitinkaappiin eli on oletattavasti alunperinkin myyty pelkkänä koneistona. (isompi kuva)


Käynnistyskytkin (isompi kuva)


Välipyörä ja koneisto päältä nähtynä. Pyörä näyttää epäkeskiseltä mutta ei ole. Kumipinnoite vain on levinnyt metalliseen keskiöön epätasaisesti. Pyörän "kulutuspinta" on hyvässä kunnossa. (isompi kuva)


Moottori (isompi kuva)


Ja sama hiukan toisesta kulmasta (isompi kuva)


Ja vielä suoraan alta, oikealla nopeudenvaihtomekanismi. (isompi kuva)


Nopeudenvaihtomekanismi edestä nähtynä (isompi kuva)


Ja toinen kuvakulma. Mikä noiden kapeiden liuskojen tarkoitus on, sitä en toistaiseksi tiedä. (isompi kuva)


Johdotukset ovat osittain hieman kryptisiä. Minusta virtakytkimestä lähtee enemmän johtoja kuin pitäisi. (isompi kuva)


Sama toisesta kuvakulmasta (isompi kuva)

Siinähän sitä. Uskallan sanoa että taitavat olla parhaat kuvat mistään Delphonista mitä netistä tällä hetkellä löytyy. Projekti jatkuu purkamisella ja puhdistamisella. Plinttiprojekti käynnistyy ensiviikolla kun huonekalupuusepäksi kouluttautunut työtoverini saapuu laitetta katsomaan. Hänella on tarvittavat työkalut ja niitä taitoja joita minulta puuttuu. Sopiva äänivarsi on myös haussa, mieluusti jokin vintage-Ortofon tietenkin mutta jokin muukin samaan kiinnitykseen sopiva ja sopivanmittainen käy ensin alkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti