torstai 14. elokuuta 2008

Lisää Luxoria

Luxor 4122 on tänään ollut kestotestissä eli on soitettu neljä albumia peräkkäin ja olen löytänyt ongelmakohdan. Toisen kuuntelemani albumin b-puolella alkoi nopeus heittää, ainakin kuullostaa siltä. Koska kyseessä oli outo ennen kuuntelematon levy laitoin pyörimään taatusti tutun eli Dire Straitsin ensialbumin ja aivan totta, pyörimisnopeus heittää tai pikemminkin vaihtelee. Epäilen syyn löytyvän moottoria ja välipyörää yhdistävästä hihnasta, se kun vaikutti jo kauan sitten parhaat päivänsä nähneeltä. Tutkin asiaa tarkemmin viikonloppuna ja otan samalla pari valokuvaa laitteen sisuskaluista. Sitten täytyy alkaa jahdata sopivaa uutta hihnaa. Jos ei löydy niin vahinko ei ole suuri sillä se mainittu tarjous, josta en voinut kieltäytyä oli nolla euroa. Sain siis soittimen ilmaiseksi.

Tulossa on toinenkin Luxor, malli on myyjän mukaan HF-153 ja ostettu HuutoNetistä:

http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=84355475

Kiinnostukseni herätti tuhti ulkomuoto ja Lencon mieleen tuova ilmiasu. Äänivarsi onkin sama kuin Lencon mallissa L70 60-luvulla. Pyörityskoneisto ei kuitenkaan muistuta mitään Lencoa, josta olen sisäkuvia löytänyt. Välipyöräveto tässä kuitenkin on mutta sen täsmällinen toimintaperiaate ei käy ilmi myyjän lähettämistä kuvista joten lisätietoa siitä myöhemmin. Kiintoisaa sinänsä että tuo 4122 puolestaan näyttää päällisin puolin Philipsiltä mutta ulkoasu on Philipsin valmistamasta äänivarresta johtuva illuusio. Sisuskaluja en siis ole Philipsin tuottamiksi tunnistanut.

Tämä tulossa oleva Luxor on hyvin obskuuri laite. En onnistunut löytämään siitä yhtään mitään tietoa eli varsinainen sika säkissä mutta ilmeisesti aika mielenkiintoinen sika...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti