torstai 21. tammikuuta 2010

Elämää putkiremontin alla osa 1

Taannottain aloitin Hifiharrastajien off-topic alueella ketjun Hifi ja putkiremontti mutta ajattelin siirtää aihetta omalta kohdaltani koskevan päivittäisen kommentoinnin tähän omaan blogiini.

Kerrataan aluksi sen verran että työt alkoivat joulukuun puolivälissä talon pohjakerroksen asbestitöillä ja jatkuvat nyt muilla kellaritöillä. Varsinainen asuntoihin kohdistuva työ on alkanut talon toisesta päästä viime viikolla ja siitä ei tänne minun asuntooni hirveästi meteliä kantaudu. Nuo kellarityöt sen sijaan kyllä kuuluivat. Tammikuun ensiviikoilla oli aivan kauhea jytyytys kun purkivat saunaosastoa joka on aivan asuntoni alapuolella ja tekivät asbestitöitä pohjakerroksessa. Tässä rapussa alkavat työt 12. huhtikuuta aivan makuuhuoneeni seinän takaa ja siirtyvät siihen linjaan missä minä asun 26. heinäkuuta kestäen 45 työpäivää eli käytännössä ainakin kaksi kuukautta. Enimmäkseen olen tietenkin itse töissä pahimpaan meteliaikaan (nyt kylläkin talvilomalla ja välillä on iltavuoroja) joten kyllä tässä jotenkin kestetään. Koira ei, yllättävää kyllä, tunnu isommin metelistä välittävän mikä on hyvä koska se on töissä ollessani täällä yksinään.

Selviytymissuunnitelmani alkavat kallistua siihen suuntaan että muutan muualle heinäkuun puolivälistä syyskuun loppuun. Kesäkuussa olen neljä viikkoa lomalla ja se menee käytännössä kokonaan pakkaamiseen koska haluan jättää niin vähän tavaraa kuin mahdollista alttiiksi pölylle ja tärinälle. Se tarkoittaa käytännössä satojen laatikoiden täyttämistä kirjoilla ja äänitteillä ja teippaamista tiukasti kiinni. Kaikki musiikkilaitteet lähtevät muualle turvalliseen varastoon mutta kiinniteipattujen kirja- ja levylaatikoiden on selviydyttävä täällä makuu- ja musiikkihuoneen lukittujen ja ympäriinsä kiinniteipattujen ovien takana. Olohuone, jossa ei ole ovea, tyhjenee kokonaan. Tilapäiseen asuinpaikkaani otan mukaan cd-laitteiston ja kaikki hopeakiekot ja ehkä jonkun vinyylisoittimistakin (Connoisseur) ja pari laatikkoa vinyyliä.

Vinyyliä teki mieli kuunnella kun oli uusi rasiakin sisäänajettavana mutta ei se metelissä ollut kovin nautittavaa joten sai odottaa myöhempään. Sen sijaan jatkoin levynpesuprojektia. Kaikki talossa olevat vinyylit on tarkoitus pestä. Viimeisten kahden vuoden aikana Clearaudio Smart Matrix levypesurissa  on pyörähtänyt noin 1600 vinyyliä, osa jo pariinkin kertaan, ja 1300 on vielä käsittelemättä. Ajankohta oli tähän projektiin mitä parhain sillä naapurit eivät huomaakaan pesukoneen huutoa kaiken muun metelin alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti