sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Äänirasia Delphoniin

Delphon-projekti on viettänyt hiljaiseloa marraskuulta lähinnä ajanpuutteen vuoksi. Nyt kuitenkin alkoi kahden viikon loma joten sen päättyessä laitteen on tarkoitus olla soittokunnossa. Edessä on siis kevyttä kolvausta, asennusta ja säätöä. Budjetti ei tällä hetkellä salli uusien äänirasioiden hankintaa joten ostin uudet neulat käsillä oleviin vintagerasioihin, Shure M75:een ja Empire 888:aan. Epäilin että tokko jälkimmäiseen enää löytyy mutta löytyipä kyllä, vieläpä ihan järkevään hintaan Saksasta. Shureen olin alunperin ajatellut etsiä savikiekoille sopivaa neulaa ja käyttää sitä Dualissa mutta kun sellaista ei heti löytynyt ostin pari tavallista pyöreää neulaa kun halvalla sain. Sitten kun vähän myöhemminkun uuden haun neulan tyyppimerkinnällä paikansin heti kaksikin uutta 78-kierroksen neulaa Shureen, täällä ja täällä. Täytynee laittaa hankintaan...

Alunperin olin ajatellut rasiaksi perusmallista Denon DL-103:a mutta vaikka sellaiseen vielä rahat riittäisivätkin niin sitten tarvittaisiin vielä MC-RIAA tai step-up jotka halvimmillaankin toisivat useamman satasen lisäkustannukset mikä ei nykyisessä taloustilanteessa oikein käy. Yhtä kaikki, kuvia ja uusia väliaikatietoja seuraa sitä mukaan kun projekti etenee.

1 kommentti:

  1. Moi,
    mulla on samanhenkinen projekti käynnissä. Omistan nykyvinyylien lisäksi paljon 50-60 luvun mono LP:itä ja singlejä sekä nipun 78 kiekkoja. Näiden soittoa varten on otettu talteen Garrardin SP 25 mkII oletettavasti 70-luvun alusta(DIN liitin) joka tarvii äänirasian ja neulan.
    Ajatus on että olisi soitin joka toistaisi hienosti vanhat monovinyylit muttei olisi hullumpi uusilla stereo vinyylelläkään ja neulaa vaihtamalla soittaisi myös savikiekot. Tähän mennessä on löytynyt ainakin Ortofonin OM5 ja Shuren M78S äänirasiat joihin käy neulanvaihto mutta tiedätkö muita ja onko sinulla mahdollisesti ajatusta mikä olisi kelpo ratkaisu em. tarkoitukseen?
    Pitäisiköhän neulan hionnan olla pyöreä noille monovinyyleille?
    Koska vahvistin on uudehko Harman Kardon tarkoitus on laittaa erillinen RIAA korjain sekä vaihtaa DIN liitin kahteen RCA:han ja maapiuhaan.

    VastaaPoista