lauantai 30. elokuuta 2008

Lievä takaisku

Ja takaisku. Jossain vaiheessa alkoi kuitenkin tuntua siltä että jotain outoa tässä vielä on. Muutama hyvin tuttu äänite tuntui pyörivän hitaammin kuin pitäisi. Niinpä stroboskooppilevy lautaselle ja kyllä: pyörimisnopeus on nyt tasainen mutta juuri ja juuri korvinkuultavasti liian hidas. Näin ollen on seuraavaksi ohjelmassa isompi purkuoperaatio, laakereiden öljyäminen, välipyörän kunnon tarkistaminen ja sisuskalujen yleinen puhdistaminen. Operaatiossa auttaa huomattavasti alkuperäinen huoltomanuaali, jollaisen onnistuin jäljittämään ja joka saapui muutama päivä sitten.

Toinen Luxor puolestaan on toiminut lähes mallikelpoisesti. Ensimmäisen levypuoliskon aikana kuuluu rytmikästä jotenkin laahaavaa ääntä joka kuitenkin viimeistään parinkymmenen minuutin kuuntelun jälkeen lakkaa. Epäilen että tässäkin tapauksessa puhdistus ja laakerien öljyäminen auttaisi. Muuten tämä soitin pyörii hienosti ja juuri sillä nopeudella millä pitääkin joten toistaiseksi olen kohtuullisen tyytyväinen.

Tämä levysoitinrumba ei muuten ole loppumassa tähän sillä jossain kaukana mutta matkalla tännepäin on hyvin harvinainen pyöritinkoneisto johon on tarkoituksenani itse rakentaa plintti. Kerron lisää sitten kun on jotain kerrottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti